Franta a fost influentata de SUA in problema sanctiunilor impotriva Rusiei, a declarat marti lidera Frontului National francez, Marine Le Pen, dupa intrevederea avuta la Moscova cu presedintele Dumei de Stat, Serghei Naraskin, informeaza agentia de presa TASS, preluata de Agerpres.

Marine Le PenFoto: Agerpres

'Guvernul francez - atat cel trecut, cat si cel actual - este extrem de supus influentei americanilor. Trebuie spus ca SUA au jucat un mare rol in adoptarea sanctiunilor impotriva Rusiei', a spus Marine Le Pen.

Intrebata de TASS daca exista posibilitatea unor schimbari in politica oficiala a Parisului fata de Rusia, politicianul francez a zambit si a raspuns: 'Mijlocul lui 2017, alegerea Marinei Le Pen presedinte al republicii'.

Lidera Frontului Nanional francez si-a exprimat multumirea in legatura cu faptul ca 'are posibilitatea sa faca in mod regulat schimb de opinii cu Serghei Naraskin pe marginea unor probleme importante'. 'Probleme asupra carora, trebuie spus, avem puncte de vedere comune', a adaugat Le Pen.

'Cred ca evolutia situatiei in lume necesita ca noi sa putem face schimb de opinii pe marginea unor probleme atat de importante precum criza din Ucraina, deteriorarea situatiei legata de (gruparea jihadista) Statul Islamic, pericolul atacurilor teroriste, situatia financiara din lume - pentru ca nu suntem asigurati in fata unei noi crize economice, in special ca urmare a problemelor Greciei, Italiei', a conchis Marine Le Pen.

Presdinta Frontului National s-a mai deplasat la Moscova in aprilie 2014, la cateva saptamani dupa anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia. Ea a fost primita si cu acel prilej de Serghei Naraskin si a sustinut propunerea rusa de federalizare a Ucrainei, denuntand sanctiunile europene.

Potrivit AFP, in contextul in care tensiunile persista in dosarul ucrainean intre Rusia si occidentali, Moscova incearca sa stranga legaturile cu partidele de extrema dreapta din Europa.