Chinezii ii admira muschii lui Vladimir Putin, il considera un barbat frumos "ca presedintele Xi" Jinping si vor sa vina sa ii invete judo, iar despre rusi spun ca sunt vecini buni care ar trebui sa le dea mai multe bilete la Cupa Mondiala din 2018. Cel putin asa reiese dintr-un spot video prezentat de agentia de stiri Xinhua cu ocazia vizitei intreprinse zilele trecute de Xi Jinping in Rusia, clip menit sa dovedeasca pacea si prietenia intre cele doua popoare.

Fana Vladimir Putin in spotul chinezescFoto: Captura YouTube

Clipul, ce include chiar si un cor de chinezi care interpreteaza "Katiusa", a fost lansat in ajunul vizitei lui Xi Jinping in Rusia. Liderul de la Beijing a beneficiat de toate onorurile la Moscova, el stand la dreapta lui Vladimir Putin la Parada Victoriei, desfasurata sambata pentru a marca 70 de ani de la victoria impotriva nazistilor (eveniment la care cei mai multi lideri occidentali au refuzat sa participe.

"Putin, esti frumos", "Putin are muschii mari", "Putin are putere interioara", care se aseamana cu "presedintele nostru", Xi Jinping - spun cetatenii din clip despre liderul rus. In spot apar chinezi de toate felurile - copii, batrani, intreprinzatori, sportivi, muncitori, intelectuali - care isi "exprima parerea" despre Rusia, despre Vladimir Putin si despre relatiile sino-ruse.

  • Ce ii preocupa pe chinezi, din acest ultim punct de vedere? Tot, de la vize si investitii la proiectul caii feroviare de mara viteza care sa uneasca cele doua tari si pana la sprijinul pentru candidatura Beijingului pentru a gazdui Olimpiada de Iarna 2022.