Guvernul bulgar va incepe la 1 septembrie 2011 contructia unui tronson al drumului care va lega orasul Ruse, aflat la granita cu Romania, de orasul Makaza, aflat la granita cu Grecia, anunta Novinite.

Tronsonul in cauza este localizat la sud de orasul Kardzhalidin in Muntii Rodopi si va ajunge pana in satul Podkova aflat de 15 km de Makaza. Podkova este cea mai sudica gara din Bulgaria si punctul terminare al caii ferate bulgare, care in ciuda multor proiecte vechi chiar si de 100 de ani nu a fost extinsa catre Grecia din ratiuni politice. Tronsonul cel nou Kardzhali-Podkova va avea o lungime de 24 km si va fi legat de tronsonul deja existent dintre Podkova si Makaza.

Drumul Ruse-Makaza, ce va lega Romania de Grecia traversand Bulgaria face parte din coridorul de transport pan-european numarul 9, care porneste din Helsinki si trece prin statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti, terioriul bulgar sfarsind in portul grecesc Alexandroupolis. Momentan acest coridor nu poate functiona intrucat punctul de frontinera Makaza este inchis, in ciuda promisiunilor facute de politicienii greci si bulgari care amana deshiderea frontierei an dupa an.