Douazeci si unu de membri de top ai staff-ului Casei Albe castiga salariul maxim de 172.200 de dolari pe an, adica 14.350 de dolari pe luna, potrivit unui raport anual privind veniturile angajatilor, facut public pe site-ul institutiei.

Casa AlbaFoto: Agerpres

Incepand din anul 1995, Casa Alba trimite Congresului un raport anual prin care face publice functiile si salariile angajatilor. Anul acesta, sumele sunt aceleasi ca la inceputul mandatului lui Barack Obama, care a dispus inghetarea tuturor salariilor.

Mai mult de 100 dintre cei 454 de membri ai staffului castiga peste 100.000 de dolari anual. Printre cei mai bine platiti anagajati se afla seful de personal, Bill Daley, consilierul Valerie Jarret, consultantul antiterorism John Brennan si purtatorul de cuvand Jay Carney, cu totii avand un salariu lunar de 14.350 de dolari.

Cei mai prost platiti angajati ai Casei Albe castiga 3.400 de dolari lunar. In raportul facut public apar insa si doi consultanti, care figureaza ca fiind "angajati", nefiind insa remunerati.

Presedintele Barack Obama, al carui salariu nu este cuprins in raport, castiga 400.000 de dolari pe an, adica 33.333 de dolari pe luna, potrivit Washington Post.

Powered by Socrata