Pentru oficialii guvernamentali din Huili, un judet modest dintr-o zona rurala din sud-vestul Chinei, atragerea atentiei mass-media ar fi, in mod normal, un vis devenit realitate. Din nefericire, momentul lor sub lumina reflectoarelor nu a fost atat de binevenit: presa internationala ridiculizeaza o fotografie oficiala publicata pe site-ul judetului, scrie The Guardian.

Oficiali chinezi inspecteaza un drumFoto: Captura The Guardian

Luni, 27 iunie, a fost publicata pe site-ul judetului Huili o fotografie care infatisa trei functionari locali inspectand un drum recent finalizat. Fotografia fusese editata surprinzator de neindemanatic: talpile celor trei functionari nu atingeau asfaltul.

Reactiile nu au intarziat, iar departamentul de relatii publice din Huili a retras imediat imaginea si si-a cerut scuze. Explicatia a fost aproape la fel de suprinzatoare ca fotografia in sine: cei trei functionari inspectasera, intr-adevar, drumul, insa un fotograf anonim a decis ca imaginile sale originale nu erau suficient de impresionante si a decis sa realizeze un "colaj".

"Un angajat a postat imaginea editata din greseala. Oficialii judetului inteleg atentia iscata si spera sa li se ofere ocazia sa isi ceara scuze si sa clarifice problema", a declarat un oficial din Huili pentru agentia de stiri Xinhua.

Oficialii judetului situat in provincia Sichuan au creat un cont pe site-ul de socializare Sina Weibo pentru a posta o explicatie. Cu toate acestea, imaginea a facut inconjurul internetului si, in doar cateva ore, au aparut nenumarate parodii care ii infatiseaza pe cei trei functionari chinezi pe Luna, inconjurati de dinozauri sau insotiti de catre liderul nord-corean, Kim Jong-il.