Cel mai mare hotel din Kabul, Intercontinental, a fost tinta unui atac terorist, potrivit declaratiilor sefului politiei din capitala Afganistanului, Mohammad Zahir. Mai multi politisti au fost raniti de barbatii inarmati intrati in hotel, anunta AFP.

Un martor aflat in interiorul hotelului in momentul inceperii atacului a declarat ca cinci sau sase barbati inarmati si imbracati civil au patruns in hotel si au deschis focul la scurt timp dupa sosirea fortelor de ordine. Acesta a adaugat ca schimburile de focuri au continuat timp de 15 minute, dupa care s-a auzit o explozie puternica.

Atacul a durat peste cinci ore, iar NATO a trimis doua elicoptere care sa deschida focul asupra teroristilor. Purtatorul de cuvant al Ministerului Afgan de Interne a declarat ca cei sase atacatori au fost ucisi, iar numarul victimelor se ridica la sapte morti si opt raniti.

Intercontinental este unul dintre cele mai faimoase hoteluri din capitala afgana. Acesta a fost construit in anul 1969 pe un deal cu vedere la oras.​