Zeci de persoane au fost ranite, vineri, in timpul confruntarilor dintre partizanii si adversarii fostului presedinte Hosni Mubarak, in centrul capitalei Cairo, potrivit agentiei oficiale de stiri MENA, citata de AFP.

Hosni MubarakFoto: AGERPRES

Aproximativ 800 de persoane care cereau eliberarea fostului sef de stat, acuzat de coruptie si uciderea protestatarilor si detinut intr-un spital din Sharm el-Sheikh pe timpul desfasurarii anchetei, s-au "ciocnit" cu circa 300 de manifestanti anti-Mubarak.

"Zeci de persoane au fost ranite si mai multe masini au fost avariate de pietrele aruncate din ambele parti. Manifestantii au scandat: <>", a anuntat MENA.

Procesul fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat de coruptie, abuz de putere si reprimarea violenta a demonstratiilor care au dus la inlaturarea sa, va incepe pe data de 3 august. Daca va fi gasit vinovat, Mubarak risca pedeapsa cu moartea. Doi dintre fiii acestuia vor fi, de asemenea, judecati in baza acuzatiilor de coruptie, potrivit unor surse din cadrul tribunalului egiptean.

In varsta de 83 de ani, fostul sef de stat este spitalizat inca de la 13 aprilie dupa o criza cardiaca suferita in timpul unui interogatoriu. El a fost supus in martie 2010 unei interventii chirurgicale pentru a i se extirpa vezica biliara si un polip duodenal, la o clinica din Heidelberg, in Germania. Avocatul fostului lider egiptean, Farid al-Dib, a declarat luni ca acesta sufera de cancer la stomac.