Muammar Gaddafi "ia serios in considerare" parasirea capitalei Tripoli, in favoarea unui "loc mai sigur", potrivit oficialilor americani, care considera ca puterea detinuta de catre liderul libian este "tot mai fragila", scrie The Wall Street Journal.

Muammar GaddafiFoto: Agerpres

Serviciul de informatii american descrie un lider libian care "nu se mai simte in siguranta" in Tripoli, din cauza intensificarii atacurilor Aliantei Nord-Atlantice. Momentan, nu exista indicii care sa sugerezeca Gaddafi ar intentina sa paraseasca tara. Cu toate acestea, oficialii americani sunt de parere ca presiunea militara exercitata asupra capitalei Tripoli in ultimele zile l-a determinat pe Gaddafi sa caute un "teren mai sigur".

Cotidianul italian Corriere della Sera titreaza ca liderul libian intentioneaza sa-si gaseasca adapost in afara Libiei. O eventuala destinatie ar putea fi Belarus, insa Ministerul de Externe de la Minsk dezminte aceste informatii.

Purtatorul de cuvant al Consiliului National de Tranzitie al rebelilor libieni, Mahmoud Shammam, a declarat ca acestia pastreaza legatura cu reprezentantii autoritatilor de la Tripoli si sunt dispusi sa accepte ca Muammar Gaddafi sa ramana in Libia, daca liderul renunta la putere.