New York-ul se pregateste sa adopte legea care sa permita casatoria persoanelor de acelasi sex. Senatul s-a intalnit intr-o sesiune extraordinara pentru ajustarea textului de lege si pentru introducerea exceptiilor, luand in considerare si latura religioasa, anunta AFP.

Legea are nevoie de 32 de voturi dintr-un total de 62 pentru a fi aprobata. Pana acum 31 de senatori au declarat ca sustin acesta lege, desi in anii trecuti acest proiect fusese respins in mod constant de Senat.

Daca va trece de Senat, legea va ajunge in Camera Inferioara. Daca si aici legea nu intampina opozitie, New York-ul va deveni al saselea stat american care aproba casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Celelalte cinci state sunt: Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut si Vermont.

Alte state precum Hawaii, California, Nevada, Oregon, Washington DC sau New Jersey au acceptat infiintarea unor uniuni civile intre persoanelor de acelasi sex, care insa nu au aceleasi drepturi ca si cuplurile mixte. La nivel national, 53% din opinia publica se declara in favoarea acestor casatorii.