Doi elefanti salbatici au starnit panica in orasul Mysore, situat in sudul Indiei. Potrivit autoritatilor citate de BBC, un barbat a fost calcat in picioare si si-a pierdut viata.

Atacul elefantilor, Mysore, IndiaFoto: Reuters

Cele doua animale salbatice, provenite dintr-o padure situata la 35 de kilometri de Mysore, au patruns pe strazile orasului, unde au fugarit trecatorii si au provocat pagube insemnate. Un barbat in varsta de 55 de ani si-a pierdut viata dupa ce a fost strivit de catre unul dintre elefanti. Scolile si liceele din oras au fost inchise. Dupa aproximativ trei ore, ingrijitorii de la gradina zoologica a orasului au reusit sa tranchilizeze animalele. Acestea au fost prinse si vor fi eliberate in salbaticie.

Oficialii dau vina pentru acest "atac" al elefantilor pe extinderea ilegala a terenurilor agricole, care pun in pericol habitatul animalelor salbatice. Astfel, acestea sunt nevoite sa intre in sate si orase, in cautare de hrana si de adapost. Potrivit AFP, sute de indieni mor anual din cauza animalelor salbatice care intra in orase.