Femeile din Franta au iesit in strada pentru a protesta impotriva abuzurilor sexuale din urma scandalului legat de cazul Dominique Strauss-Kahn. Scandalul a generat un val de indignare impotriva atitudinii generale legate de sex si hartuire sexuala. Participantele la protest au afisat mesajul "Si noi suntem cameriste", informeaza The Guardian.

Saptama trecuta, ministrul sportului Chantal Jouanno a declarat ca nu poarta fuste in Parlament pentru a evita comentariile obscene, declaratie sustinuta si de alte politiciene franceze. Potrivit lui Chantal Brunel, parlamentar si sefa a comisiei pentru egalitate sexuala, scandalul DSK va promova cauza femeilor mult mai bine decat oricare alta lege viitoare. Legile exista si acum, dar femeilor le-a fost teama sa se expuna si sa vorbeasca deschis despre aceasta problema, a mai anuntat Brunel.

Liniile telefonice dedicate victimelor violurilor primesc mai multe apeluri de la izbucnirea scandalului. Din statisticile existente rezulta ca pana acum in Franta doar una din zece victime ale abuzurilor sexuale depunea plangere impotriva agresorului.