Televiziunea oficiala din Yemen a transmis vineri seara un scurt mesaj audio din partea presedintelui Ali Abdullah Saleh. Desi a fost ranit in bombardamentele asupra palatului sau din Sanaa, Saleh pretinde ca este sanatos si se simte bine, dar in bombardament si-au pierdut viata sapte dintre apropiatii sai, anunta AFP.

Potrivit unui oficial, Saleh are o rana minora la cap si a primit ingrijiri medicale intr-un spital ce apartine Ministerului Apararii. Nu se cunosc detalii privind starea actuala a presedintelui.

Presedintele yemenit Ali Abdallah Saleh si premierul sau Ali Mohamed Moujawar au fost raniti in urma unui tir de obuze care a vizat palatul prezidential, dupa ce trupele loiale acestuia au atacat la randul lor resedinta unui lider tribal ostil guvernului. Un post de televiziune controlat de opozitie anuntase imediat dupa atac ca presedintele a fost ucis in urma atacului.

Uniunea Europeana a activat vineri un mecanism pentru sprijinirea si coordonarea evacuarii cetatenilor care locuiesc in Yemen si doresc sa paraseasca tara din cauza violentelor. "Am activat Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene pentru a facilita evacuarea cetatenilor UE care doresc sa paraseasca tara", a declarat Catherine Ashton.