Armata Statelor Unite ale Americii a furnizat munitie, piese de schimb si suport tehnic in valoare de 24,3 milioane de dolari pentru aliatii reuniti sub comanda NATO, in scopul efectuarii de atacuri aeriene asupra Libiei, conform unei declaratii emise de catre Departamentul american de Aparare, scrie AFP.

Explozie in Tripoli, 24 maiFoto: Reuters

"Am furnizat echipament militar, inclusiv munitie, aliatilor si partenerilor care sunt angajati in operatiunile din Libia. Dupa ce Alianta Nord-Atlantica a preluat comanda operatiunii, Statele Unite au furnizat piese de schimb, munitie si suport tehnic in valoare de 24,3 milioane de dolari", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Dave Lapan.

Aceasta este prima data cand Statele Unite recunosc in mod public ca au furnizat munitie aliatilor NATO.

Atacurile fortelor Aliantei Nord-Atlantice s-au intensificat in ultimele zile. Potrivit agentiei libiene Jana, patru explozii puternice au fost auzite miercuri seara la Tripoli.

Patru explozii puternice au putut fi auzite miercuri seara, in jurul orei 00:00 in capitala libiana, tinta principala a raidurilor NATO din ultimele doua zile. Corespondentii AFP aflati in Tripoli au confirmat informatia furnizata de agentia libiana Jana, insa nu au putut oferi detalii cu privire la obiectivele vizate. Potrivit AFP, avioanele de lupta ale NATO continua sa survoleze orasul Tripoli.

Televiziunea libiana Al-Jamahiriya sustine ca printre obiectivele lovite se numara o scoala profesionala si ca atacurile au provocat "pierderi umane si materiale", fara a oferi insa detalii suplimentare. Corespondentii televiziunii Al-Arabiya confirma raidurile, pe cand cei ai agentiei de stiri Reuters sustin ca au avut loc trei explozii de mica intensitate.

Zona in care se afla resedinta colonelului Muammar Gaddafi, in apropiere de centrul capitalei Tripoli, a fost tinta unor raiduri coordonate de NATO luni (23 mai) si marti (24 mai). Surse din cadrul regimului libian sustin ca aceste bombardamente au ucis trei civili, ranind alti 150.

stirea se actualizeaza