Presedintele Ali Abdullah Saleh a refuzat din nou sa renunte la conducerea Yemenului, considerand ca plecarea lui ar provoca tarii un razboi civil. Intr-un discurs televizat, presedintele a mai precizat faptul ca parasind functia ar da prilejul militantilor al Qaeda sa umple golul politic si de securitate si numai opozitia ar fi responsabila atunci pentru varsarile de sange, informeaza Reuters.

Daca fi accepat oferta opozitiei, Saleh ar fi fost al treilea presedinte arab dat jos de la putere in urma revoltelor populare ce au loc de la inceputul acestui an. Cinci apropiati ai lui Saleh au semnat intelegerea, dar acesta a refuzat semnarea in ultima clipa, sporindu-si solicitarile.

In acelasi timp, soldatii loiali guvernului au tinut captivi timp de patru ore in sediul unei ambasade din Sanaa mai multi ambasadori ai ai Consilliului de Cooperare al Golfului. Acestia au fost eliberati si au parasit ambasada la bordul unui elicopter.

Intr-o declaratie emisa duminica la Riyadh, ministrii de externe ai Consiliului de Cooperare al Golfului au anuntat ca s-a decis suspendarea initiativei de mediere in criza din Yemen, dupa refuzul presedintelui Saleh de semnare a planului de mediere.