Japonia si Germania doresc sa isi limiteze dependenta fata de energia nucleara dupa incidentul de la Fukushima, dar decizia lor ar putea duce la cresterea pretului petrolului. In schimb, China, India, Mexic sau Iran, tari aflate in plina dezvoltare si necesitand tot mai multa energie isi continua planurile de mentinere si constructie a centralelor nucleare, informeaza Fox News.

Avand in prezent 13 reactoare nucleare in functiune si dupa ce a revizuit normele de siguranta, China pregateste constructia a inca 25 de reactoare. China sustine ca are nevoie de energia nucleara pentru sustinerea economiei sale bazata in prezent majoritar pe energia obtinuta din carbune.

Energia nucleara produsa in India reprezinta 3% din necesarul tarii, dar intentioneaza ca pana in anul 2030 procentul sa creasca la 13%. Mexicul detine deja in functiune doua reactoare si continua constructia pentru inca sase, iar Iranul planuieste sa construisaca o retea de 20 de reactoare pe tot cuprinsul tarii, desi se afla intr-una din zonele cu cel mai mare risc seismic din lume.