Un avion american a lansat joi, in zona North Waziristan un atac cu rachete asupra unui vehicul in care se aflau militanti pakistanezi. In atac au fost ucise opt persoane care se indreptau spre granita cu Afganistanul. Acesta este cel de-al treilea atac american in Pakistan dupa uciderea lui Osama bin Laden, anunta Reuters.

Uciderea sefului al Qaeda a incordat la maxim relatiile americano-pakistaneze, SUA suspectand Pakistanul ca ar fi stiut ca bin Laden se ascunde pe teritoriul sau, iar Pakistanul considerand actiunea americana o violare a suveranitatii. Pakistanul urmeaza sa primeasca de la SUA 330 de milioane de dolari prin programul american de recompensare a tarilor care participa la lupta impotriva terorismului. Din anul 2001 si pana in prezent, America a rambursat Pakistanului 7,4 miliarde dolari.

Desi oficialii pakistanezi sunt revoltati din cauza atacului, americani sustin ca au actionat conform intelegerii cu Pakistanul. Atacuri de acest tip au loc in mod regulat, iar avioanele cu pilot automat apatinand CIA ii ataca pe militantii pakistanezi care incearca sa treaca granita in Afganistan pentru a lupta impotriva fortelor militare din vest. Pentru ca in ultimele doua saptamani au avut loc trei asemenea atacuri, se observa o intensificare a luptei comparativ cu perioada dinaintea uciderii lui Osama bin Laden.​