Unul dintre membrii cei mai importanti ai gruparii teroriste Al-Qaeda, inchis in prezent la Guantanamo Bay, isi administra injectii "care provoaca impotenta", pentru a evita sa fie "distras" de catre femei, potrivit publicatiei The Telegraph, care citeaza informatii cuprinse in dosarele secrete ale institutiei, publicate la inceputul acestei saptamani.

Abd al-Rahim Muhammad Hussein al Abdah-Nashiri, unul dintre membrii proeminenti ai gruparii Al-Qaeda, despre care se presupune ca ar fi avut legaturi directe cu Osama ben Laden, "este atat de dedicat jihadului, incat isi administra injectii care sa ii provoace impotenta si le recomanda si altora".

Hussein Abd al-Rahim Abdah Muhammad al-Nashiri, inchis la Guantanamo din septembrie 2006, este considerat de catre autoritatile americane drept "unul dintre cei mai periculosi membri ai gruparii al-Qaeda capturati pana in prezent". Abd al-Rahim Nashiri este un cetatean de 46 de ani, din Arabia Saudita. El a fost capturat in Emiratele Arabe Unite in octombrie 2002, fiind unul dintre cei 16 detinuti de "mare valoare". Al-Nashiri a fost acuzat de crime de razboi si face parte dintre cei 172 de detinuti inca ramasi la Guantanamo Bay.

In februarie 2008, Agentia Centrala de Informatii a confirmat public ca Al-Nashiri a fost torturat in mod repetat cu tehnica "waterboard" (simularea inecului) in timpul detentiei.

O colectie de peste 700 de documente militare clasificate ofera informatii detaliate despre detinutii controversatei inchisori americane din Cuba, Guantanamo Bay. Cele 759 de dosare secrete, obtinute de publicatiile New York Times si The Guardian, descriu sistemul intern de functionare al inchisorii, precum si tortura la care au fost supusi detinutii.

Documentele publicate cuprind informatii referitoare atat la detinutii din trecut, cat si la cei din prezent, precum si evaluarile efectuate de catre oficialii americani pentru fiecare in parte. Dosarele dateaza din perioada februarie 2002 - ianuarie 2009 si ofera informatii noi despre cei 172 de oameni inca retinuti la Guantanamo, la mai bine de doi ani dupa ce presedintele Barack Obama a ordonat inchiderea institutiei.