Un militant pentru drepturile omului o acuza pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca a pus rangul regal mai presus de orice altceva in ceea ce priveste criteriile de alegere a invitatilor la nunta nepotului sau. Astfel, la evenimentul care va avea loc pe data de 29 aprilie, vor fi prezenti "mai multi dictatori", informeazaThe Independent.

Regina Elisabeta a II-aFoto: Reuters

Peter Tatchell, un militant pentru drepturile omului, australian de origine britanica, o acuza pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii de incalcarea drepturilor omului. Potrivit celor mai recente informatii legate de nunta regala, printre oaspetii care au fost invitati la eveniment se numara printul mostenitor al regatului din Bahrain, Sheikh Salman bin Hamad al-Khalifahdin si Regele Mswati III al Swazilandului (tara din sudul Africii) - criticat de catre Amnesty International dupa ce a folosit violenta pentru a inabusi demonstratii pasnice.

"Este deplorabil ca Regina a invitat dictatori din Bahrain, Swaziland si Arabia Saudita, care comit incalcari grave ale drepturilor omului: detentie fara punere sub acuzare, tortura si reprimare violenta a protestelor", a spus Tatchell.

Un purtator de cuvant al St James's Palace a confirmat faptul ca Ministerul de Externe a aprobat listele cu invitati. "Invitatiile vin de la regina, care pastreaza traditia de a invita si alte capete incoronate", a explicat acesta.

Potrivit publicatiei The Independent, ambasadorului Libiei in Marea Britanie i-a fost anulata invitatia la nunta, dupa inceperea conflictului din tara.

De asemenea, printul Bahrain-uluia anuntatca nu poate participa la nunta, pe fondul violentelor din tara sa.

Printul William (28 de ani) si Kate Middleton (28 de ani) s-au logodit in octombrie 2010, in timp ce se aflau in vacanta in Kenya. Nunta celor doi va avea loc la 30 de ani de la nunta Printului Charles cu Diana, considerata unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului trecut.