Peste 1000 de persoane apartinand mai multor partide politice si grupuri de opozitie au manifestat vineri in capitala Iordaniei. Oamenii cer reforme guvernamentale si constitutionale, reforme sociale si economice, dar si stoparea coruptiei. Proteste asemanatoare au avut loc vineri in mai multe orase iordaniene, informeaza CNN.

Inca din luna ianuarie iordanienii au inceput sa iasa in strada frecvent, dar spre deosebire de celelalte state arabe cetatenii Iordaniei nu au cerut schimbarea regimului, ci schimbari in interiorul actualului regim. In luna februarie, regale Abdullah al II-lea a demis guvernul incercand sa le faca pe plac protestatarilor si a promis reforme politice si economice. Cu toate acestea lista solicitarilor venite din partea manifestantilor se mareste de la o saptamana la saptamana.

Desi protestele au fost pasnice inca de la inceputul lor, peste 100 de persoane au fost ranite si una a decedat luna trecuta cand activistii loiali guvernului demis au atacat cu pietre taberele adverse.