Oficialii irakieni au decoperit in provincia Anbar o groapa comuna care contine cadavrele a peste 800 de persoane care se presupune ca ar fi fost asasinate in timpul regimului Saddam Hussein. Victimele, femei, barbati si copii, au fost impuscate in cap. Dupa imbracamintea victimelor acestea par sa provina din diferite paturi sociale, anunta BBC.

Specialistii considera ca cel mai probabil masacrul a avut loc in timpul razboiului dintre Irak si Iran (1980 - 1988). Exista si alte variante, trupurile pot apartine kurzilor impotriva carora Saddam Hussein a dus campanii militare in anii '80-'90 sau siitilor care au incercat o rascoala in anul 1991.

Ramasitele descoperite vor fi trimise la Ministerul Sanatatii pentru investigatii criminalistice incercandu-se identificarea lor. La minister exista si liste cu persoanele civilie si militarii disparuti in timpul lui Saddam.

In anul 2003 s-a mai decoperit o groapa comuna cu peste 3000 de cadavre in apropiere de Bagdad. Unii activisti sustin ca pe teritoriul Irakului exista gropi in care se afla pana la 300.000 de victime ale regimului Saddam Hussein.