Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au bombardat, joi, zona portuara a orasului Misrata, fortand inchiderea acesteia, potrivit unui purtator de cuvant al rebelilor, citat de Reuters. La 214 kilometri de Misrata, la Tripoli, Gaddafi a iesit la plimbare pe strazile capitalei intr-o masina, potrivit televiziunii de stat. Oamenii stransi sa il aclame au scandat "Dumnezeu, Libia, Muammar si nimic altceva", relateaza AFP. ​

"Zona portuara a fost puternic bombardata in cursul zilei. Daunele sunt foarte mari. Fortele lui Gaddafi au folosit peste 200 de rachete Grad, atat asupra portului propriu-zis, cat si a cartierelor rezidentiale din jurul acestuia. Portul este singura fereastra prin care Misrata pastreaza legatura cu lumea de afara. Din cauza bombardamentelor, portul a fost inchis," a declarat un purtator de cuvant al rebelilor, al-Ghassan.

Acelasi lucru s-a intamplat si in urma cu aproximativ o saptamana, cand bombardamentele asupra portului au dus la inchiderea temporara a acestuia, provocand moartea a cinci persoane si ranirea a altor 25.

Misrata, al treilea oras al tarii, situat la 214 km in estul capitalei Tripoli, bastion al regimului Gaddafi, se afla sub asediu de peste sapte saptamani.

Rebelii spun ca peste 200 de persoane au pierit in aceste lupte. Potrivit sefului militar al rebelilor, locuitorii din Misrata sunt in prezent amenintati de "exterminare in adevaratul sens al cuvantului".

UNICEF face apel pentru incetarea imediata a asediului asupra orasului libian Misrata, avertizand ca vietile a zeci de mii de copii sunt in pericol. Potrivit unui comunicat lansat luni de catre organizatia internationala, cel putin 20 de copii cu varste cuprinse intre 9 luni si 10 ani au fost ucisi in ultimele 20 de zile in Misrata.

Liderul libian Muammar Gaddafi a iesit la plimbare joi pe strazile capitalei Tripoli, a anuntat televiziunea libiana de stat. Cu palarie si ochelari fumurii, Gaddafi si-a salutat sustinatorii din masina, ridicandu-si pumnii in aer. Oamenii stransi sa il aclame au scandat "Dumnezeu, Libia, Muammar si nimic altceva", relateaza AFP.

Mai multe avioane au survolat joi capitala libiana, unde o puternica explozie s-a auzit in sectorul de resedinta Bab Al-Aziziya al liderului libian.

Potrivit rapoartelor oficiale prezentate de catre NATO, Alianta a efectuat trei atacuri aeriene, joi, in capitala Tripoli si in jurul acesteia. ​