Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, a incurajat duminica posibilitatea ca liderul libian Muammar Gaddafi sa initieze cat mai curand un "plan de reconciliere cu poporul sau", desi populatia ar putea respinge o astfel de initiativa, informeaza AFP.

Intrebat de TV5 Monde, Radio France Internationale si Le Monde daca Gaddafi ar trebui sa se retraga in urma masacrului comis de armata sa, Amr Moussa a raspuns: "Propun ca Gaddafi sa dea curs cat mai curand unei reconcilieri cu poporul sau, daca doreste sa mai ramana in functie, dar nu cred ca oamenii vor mai accepta. E trist!".

In ceea ce priveste implicarea justitiei internationale pentru judecarea celor care se fac responsabili de masacrul din Libia, secretarul Ligii Arabe a recomandat verificarea veridicitatii acestor crime: "Daca a avut loc cu adevarat acest masacru, este important ca organizatiile internationale precum ONU sa poata veni in estul Libiei pentru a relata lumii situatia reala".

Amr Moussa a dezaprobat ideea conspirationista inaintata de Gaddafi potrivit careia revoltele din Libia ar fi rezultatul unui complot international. "Exista cateva aspecte ale acestor revolte care ar putea avea legatura cu comunitatea internationala, dar esentialul acestor evenimente este generat de sentimentele populatiei care s-a simtit nedreptatita", a completat secretarul Ligii Arabe. ​