Boeing a prezentat duminica o noua aeronava jumbo, la 42 de ani de la zborul de inaugurare al primului avion 747, in septembrie 1968. Evenimentul a avut loc la fabrica din Everett, Statele Unite ale Americii, in fata a peste 10.000 de invitati si angajati ai companiei, anunta Reuters.

Foto:

Potrivit producatorului aeronautic, noua aeronava, 747-8 Intercontinental, va avea o capacitate de 467 de pasageri - cu 51 mai multi decat versiunea curenta a Boeing 747, va consuma mai putin carburant si va oferi un confort sporit. 747-8 Intercontinental are motoare de ultima generatie, o noua forma a aripilor si a cozii, un bot mai ascutit si un nou design al cabinei de pilotaj.

Companiile Lufthansa si Korean Air Lines au fost primele care au comandat noul model, iar prima livrare va avea loc anul viitor catre compania germana. De asemenea, 747-8 Intercontinental poate deveni noua emblema internationala a Statelor Unite ale Americii, inlocuind cele doua aeronave prezidentiale 747, cunoscute sub denumirea de "Air Force One".

Boeing lanseaza astfel prima versiune radical schimbata a aeronavei 747, cel mai cunoscut avion cu reactie, care a revolutionat industria de turism la nivel mondial. Aeronava 747 a pierdut statutul de cea mai mare din lume in anul 2005, dupa lansarea Airbus A380, care are o capacitate de 525 de locuri.​