Presedintele SUA Barack Obama a numit inacceptabil atacul asupra ambasadei Marii Britanii din Iran, avertizand ca autoritatile de la Teheran au responsabilitatea de a proteja misiunile diplomatice, informeaza AFP.

"Suntem profund tulburati de atacul impotriva ambasadei britanice din Iran si indemnam cu fermitate guvernul iranian sa ia masuri impotriva celor responsabili. Protejarea reprezentantilor straini este o obligatie internationala pe care toate tarile trebuie sa o indeplineasca", a anuntat Obama.

Presedintele SUA a adaugat ca din moment ce insurgentii au preluat controlul asupra ambasadei Marii Britanii, inseamna ca guvernul iranian nu ia in serios obligatiile internationale.

Cateva sute de protestatari iranieni radicali au atacat marti, de doua ori, cladirile ambasadei britanice la Teheran, intr-o actiune ce reaminteste de atacul impotriva misiunii diplomatice americane, din noiembrie 1979. Strigand "Jos cu Marea Britanie!", demonstrantii au spart ferestrele, au azvarlit pe geam documente, au aruncat cocktailuri Molotov in interiorul cladirilor si au dat foc steagului britanic, revoltati dupa ce guvernul de la Londra a decis sa impuna sanctiuni impotriva Teheranului din cauza programului nuclear.