Presedintele Statelor Unite Barack Obama a solicitat Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) noi informatii care ar demonstra ca Iranul este activ in domeniul armelor nucleare. AIEA va publica in luna noiembrie un nou raport privind Iranul, care ar putea alimenta suspiciunuile privind programul nuclear militar de la Teheran, anunta AFP.

Administratia Obama a luat aceasta masura in urma anuntului din aceasta saptamana cu privire la existenta unui presupus complot de asasinare a ambasadorului saudit la Washington, pentru care au fost pusi sub acuzare doi cetateni iranieni.

Oficialii americani au anuntat marti ca au dejucat un complot de asasinare a ambasadorului saudit la Washington, Adel al-Jubeir, de catre doi barbati ce ar avea legaturi cu serviciile de informatii iraniene. Administratia de la Washington a declarat ca ambasadorul saudit, care este un apropiat al regelui Abdullah, "nu s-a aflat niciun moment in pericol". Iranul a negat acuzatiile aduse de oficialii americani, considerandu-le "fabricate", "vulgare" si "motivate politic".