Presedintele SUA Barack Obama va trimite 100 de militari americani care sa ajute la capturarea liderilor gruparii Armatei de Rezistenta a Domnului din Africa. Americanii vor acorda asistenta autoritatilor locale care incearca sa il scoata din lupta pe Joseph Kony, liderul ARD. Militarii nu vor participa in mod direct la lupte, in afara cazului in care ar fi nevoite sa lupte in legitima aparare, anunta CNN.

Inca din 2008, SUA a sprijinit fortele militare locale in lupta cu rebelii dar pana acum succesul a intarzit sa apara. Intre timp, oamenii lui Kony au continuat sa ucida, sa violeze si sa rapeasca zeci de mii de barbati, femei si copii. Trupele ARD actioneaza in Repulica Centrafricana, in Republica Democratica Congo si in Sudanul de Sud.

O prima echipa militara dotata cu echipament de razboi a pornit spre Uganda miercuri. A doua echipa ce va contine si partile de logistica si comunicatii va porni in cel mai scurt timp. Soldatii americani vor ajunge in toate tarile in care actioneaza grupul ARD si vor ajuta fortele locale cu informatii si asistenta.