Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso va face public miercuri planul sau pentru recapitalizarea bancilor europene. Toate detaliile vor fi dezvaluite cu ocazuia discursului pe care il va tine in fata Parlamnentului European. Chiar inainte de lansarea acestui anunt, FMI, BCE si Comisia Europeana au lasat de inteles ca se doreste scoaterea Greciei din impas si ca aceasta va primi infuzia de capital de care are nevoie, scrie CNN.

Potrivit declaratiei venite din partea BCE, daca organismele financiare europene si FMI vor definitiva discutiile, Grecia poate primi chiar la inceputul lunii noiembrie un ajutor in valoare de 8 miliarde de euro. Pe piata actiunilor aceasta mutare era anticipata de cateva saptamanai. Jucatorii se temeau de intrarea in faliment a Greciei care ar fi atras dupa sine prabusirea multor banci care detineau miliarde de euro in obligatiuni ale statului grec.

Duminica, Nicolas Sarkozy si Angela Merkel au anuntat ca vor sprijini lupta pentru un proiect de recapitalizare a bancilor. In acest moment nu se stie daca intre planul anuntat de cei doi si cel al lui Barroso exista vreo legatura.