Presedintele rus Dmitri Medvedev a recunoscut necesitatea trimiterii unui mesaj catre partidele din Siria, inclusiv cele din opozitie, afirmand ca unii dintre membrii acesteia ar putea fi teroristi, scrie AFP.

"Unii dintre membrii opozitiei, care lanseaza sloganuri anti-guvernamentale sunt in mod clar extremisti, iar altii pot fi descrisi chiar ca teroristi. Este adevarat ca ne dam seama de problemele care apar in Siria. Suntem constienti de utilizarea disproportionata a fortei, precum si de numarul mare de victime cu care nu suntem de acord", a declarat presedintele rus.

Opozitia siriana a transmis joi un mesaj comunitatii internationale careia ii cere sa trimita observatori pentru monitorizarea drepturilor omului si pentru incercarea opririi atacurilor asupra civililor.

In ultimele 24 de ore fortele guvernamentale din Siria au ucis 27 de civili in orasul Homs si au facut zeci de arestari. In provincia Idlib, apropiata de granita cu Turcia, trei dezertori ai armatei siriene au fost executati de autoritatile care pornisera pe urmele lor.