Plecand de la propria experienta de interogatori, autorii ofera o serie de tehnici relevante pentru arta "smulgerii" adevarului: tinerea celui interogat in modul de gandire pe termen scurt (pentru a nu se mai intreba ce va pati daca marturiseste), proiectarea vinovatiei ("Poate ca ceva independent de tine te-a impins sa faci asta"), rationalizarea actiunilor ("Multi ar fi reactionat la fel in atare conditii"), empatia cu faptasul si identificarea tipurilor sale de rezistenta. Cartea este o dovada vie ca tehnicile create pentru contraspionaj sau investigatii penale pot fi adaptate destul de usor pentru interviul de angajare, in examinarile din sala de tribunal, la masa negocierilor sau in viata de familie.

afla-adevarulFoto: GiftBooks.ro

Cum convingi un faptas sa-si recunoasca nelegiuirile? Dar un angajat sa admita ca a furat din companie? Și cum vei reusi sa-l faci pe partenerul de viata sa admita ca a mintit? Daca in bestsellerul Spy the Lie, cei trei fosti agenti CIA te-au invatat cum sa detectezi inselatoria, acum vei afla in ce fel poti sa-l determini pe celalalt, in mod persuasiv, dar neagresiv, sa destainuie secretele ce-l apasa.

Philip Houston (creatorul metodei de detectare a inselatoriei), Michael Floyd (specializat in testarea prin poligraf) si Susan Carnicero (psiholog criminalist) sunt fosti membri CIA si cofondatori ai QVerity, companie specializata in traininguri pentru detectarea inselatoriei. Au mai scris Spy the Lie, bestseller.