O nouă înregistrare video distribuită de forțele armate ale Ucrainei arată cum parașutiștii Kievului distrug pe rând două tancuri rusești cu ajutorul unor sisteme antitanc Stugna-P și Javelin.

Noi tancuri rusesti distruse in UcrainaFoto: Captura video

Înregistrarea a fost distribuită pe pagina sa de Facebook de comandamentul Trupelor de Asalt Aerian ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, acesta notând că lovitura asupra celor două tancuri rusești „demilitarizate” a avut loc în regiunea Donețk.

„Războinicii Brigăzii 80 de Trupe Aeropurtate au demilitarizat două tancuri rusești, transformându-le în fier vechi. Continuăm vânătoarea. Moarte ocupanților ruși! Slavă Ucrainei”, notează postarea, precizând că loviturile asupra tancurilor rusești au fost efectuate cu sisteme antitanc Stugna-P și Javelin.

Înregistrarea video arată cum, deși primul tanc rusesc continuă să se deplaseze după prima lovitură, el explodează ulterior după ce ucrainenii mai fac o încercare.

Stugna-P și Javelinele, printre vedetele armatei ucrainene

Deși la origini o armă antitanc portabilă, sistemul Stugna-P dezvoltat inițial în Belarus și folosit cu mare succes de ucraineni, s-a dovedit a fi una dintre cele mai versatile echipamente din dotarea forțelor armate ale Kievului, fiind folosit inclusiv pentru doborârea unui elicopter de atac rusesc Alligator.

La sfârșitul lunii forțele armate ucrainene au distribuit inclusiv o compilație cu loviturile reușite cu ajutorul acestui sistem cu o rază de acțiune de 5,8 kilometri.

În ceea ce privește sistemele antitanc Javelin, acestea au fost printre primele vedete ale armatei ucrainene după atacul rusesc lansat în data de 24 februarie, alături de faimoasele drone Bayraktar TB2.

Unii turiști ruși aflați în concediu în Turcia au început să se plângă săptămâna trecută că primesc pliante cu drone Bayraktar și că o parte a banilor cheltuiți de aceștia în timpul vacanței vor merge la producția armelor ce vor ajunge apoi în Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 138-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.