Rusia ar fi folosit rachete de croazieră Kalibr pentru a ataca duminică aeroportul din oraşul Viniţa, situat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Kiev, cel puțin așa apare după filmările surprinse de oamenii de la sol.

Atacul cu rachete Kalibr in VinitaFoto: Colaj foto

Mai multe cadre surprinse și publicitate pe rețelele de socializare arată cum rachete ce par a fi la formă cu cele Kalibr zboară la joasă altitudine. La câteva minute după aeroportul din Vinița a fost lovit.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut duminică un nou apel către NATO să închidă spațiul aerian al Ucrainei, după ce aeroportul a fost lovit.

  • ''Tocmai am fost informat despre lovituri cu rachete împotriva orașului Viniţa. Aeroportul a fost complet distrus (...) Repetăm ​​în fiecare zi - închideți cerul deasupra Ucrainei. (...) Vă rog să creați o zonă umanitară fără rachete, fără bombe aeriene.
  • Dacă nu o faceți, măcar să ne dați avioane ca să ne putem apăra, pentru că altfel rămâne doar concluzia - vreți să fim uciși foarte încet”, a spus Zelenski, înttr-un nou mesaj transmis duminică pe Telegram, conform CNN.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.