Deputatul PSD Viorel Hrebenciu l-a avertizat pe liderul PNL Crin Antonescu ca o eventuala iesire de la guvernare a liberalilor l-ar putea pune pe acesta in aceeasi pozitie in care s-a aflat Calin Popescu Tariceanu. Invitat in emisiunea "Kilometrul 0" de la Digi24, Hrebenciuc atinut sa le reaminteasca liberalilor ca PSD a sustinut "aproape trei ani" Guvernul Tariceanu doar in baza unui "gentlemen's agreement".

Viorel Hrebenciuc (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Eu tin sa va reamintesc - si le reamintesc si liberalilor, pe aceasta cale - ca PSD nu a tradat niciodata. Nici cand a sustinut Guvernul Tariceanu aproape trei ani de zile fara sa avem membri in Guvern. L-am sustinut fara sa semnam 'n' protocoale, pe o strangere de mana, pe un gentlemen's agreement. Si au stat trei ani de zile la guvernare cu nici 20% din Parlament. Colegii mei liberali vad ca uita acest lucru extraordinar de usor. Nu trebuie uitat acest lucru", a declarat deputatul PSD, aratand ca nu poate intelege "frica endemica de faptul ca PSD va trada".

Social-democratul sustine ca alianta de la acea vreme cu liberalii nu a mers "nu din vina PSD-ului, ci din vina inadvertentelor din actiunea PNL, condus, la vremea respectiva, de domnul Tariceanu, care a gresit amarnic. Ca o consecinta, a si fost schimbat".

"Eu sunt convins ca, in momentul de fata, curentul majoritar in PNL este acela de a ramane la guvernare", declarat Hrebenciuc adaugand ca minoritatea din PNL care doreste iesirea de la guvernare si reunificarea dreptei nu va avea castig de cauza.

In acest context, l-a avertizat pe presedintele liberal, Crin Antonescu, ca "o eventuala iesire de la guvernare cred ca ii va crea mari probleme si domnului Crin Antonescu in partid. Cum a patit domnul Tariceanu poate pati foarte bine si domnul Antonescu".

"Masurile liberale trebuie aplicate daca ai avea 60 la suta din electorat, ai castiga alegerile cu 60 la suta tu, PNL, si atunci iti impui masurile pe care consideri tu. Dar, atata timp cat esti intr-o coalitie, trebuie sa te supui regulilor unei coalitii si acest lucru trebuie sa se intample", le-a spus Hrebenciuc liberalilor.