Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania lanseaza astazi o provocare - Producatori romani pe plus. Veti putea citi, in aceasta sectiune, povestile unor antreprenori care au gasit calea catre succes.

Producatori romani pe plus- episodul 1Foto: Colaj foto

Avand in vedere contextul politic actual, in care se desfasoara evenimente care pot marca si reconfigura retail-ul romanesc, noua lege 321/2009 care reglementeaza activitatea marilor magazine poate avea un impact negativ asupra tuturor actorilor: producatori (in special cei mici), consumatori si, nu in ultimul rand, comercianti.

Campania isi propune sa exploreze relatia complexa producatori - comercianti.

Cata demagogie si cata realitate exista in opiniile vehiculate in spatiul public, potrivit carora producatorii romani ar fi defavorizati in relatia cu retailerii? Ne dorim sa aflam daca afirmatiile initiatorilor proiectului de modificare a Legii 321 - care sustin ca noua forma ii va avantaja pe producatorii locali - reflecta realitatea sau sunt pur propagandistice.

Episodul 1: Producatori romani pe plus incepe cu primul episod in care va prezentam trei producatori locali care colaboreaza cu lantul de magazine Mega-Image.

1. Ion Alexandru este producator local de ardei gras si colaboreaza cu Mega-Image din 2014. A inceput activitatea cu o cultura de ardei gras, urmand ca ulterior sa produca varza timpurie si conopida de toamna. Se declara extrem de multumit de parteneriatul cu Mega-Image si ne povesteste, in testimonialul video atasat, despre avantajele producatorilor care lucreaza cu marile lanturi de magazine.

2. Sfetcu Paul Ionut lucreaza de trei ani cu Mega-Image, careia ii livreaza rosii. Anul trecut a batut recordul, ajungand la o cantitate peste asteptari, iar pentru anul acesta preconizeaza ca va livra cantitati si mai mari lantului de magazine, avand in vedere ca la inceputul acestui an si-a extins suprafata amenajata cu solarii.

3. Popescu Adrian este producator de cirese, pere si prune, colaborand cu supermarket-urile de peste patru ani. De-a lungul timpului, afacerea a crescut, iar datorita succesului pe care l-a inregistrat acum se mandreste cu echipamente tehnologice performante, reusind sa se ocupe personal de distributia alimentelor in supermarket-uri si hipermarket-uri.