Conducerea judeteana a PNL Mures incearca prin orice mijloace mazilirea actualului presedinte al filialei liberale de la Sighisoara, consilierul local Stefan Moldovan si asta in ciuda scorului bun pe care consilierul liberal il inregistreaza in Sighisoara.

Conform unui sondaj de opinie efectuat recent in vechiul burg medieval, Stefan Moldovan se afla printre primii patru favoriti la fotoliul de primar, cu 7,4 la suta, fiind de notorietate in mediile sighisorene faptul ca daca acesta ar candida independent, ar putea obtine chiar si 14 procente.

Adversarii lui Stefan Moldovan, din interiorul filialei liberale sighisorene, sunt adunati in jurul controversatului om de afaceri Eugen Bindea, acuzat ca ar fi savarsit o serie de infractiuni de natura economica si ca ar face parte dintr-un lant de tip mafiot de traficanti de combustibili, Bindea avand si sprijinul deputatului liberal Eugen Nicolaescu.

La sfarsitul saptamanii trecute, joi, in timp ce Stefan Moldovan se afla la sedinta Consiliului Local, a primit un telefon care la anuntat ca la sediul partidului se desfasoara un „puci”.

Imediat, acesta s-a deplasat la sediu unde se aflau deputatul Eugen Nicolaescu, Eugen Bindea si Adrian Gherca, unul din fostii aspiranti la functia de presedinte ai filialei liberale si candidat in alegerile locale din 2000 pentru functia de primar, dar care a obtinut doar jumatate din voturile adunate de Stefan Moldovan.

Cei trei puneau la cale, fara sa existe cvorum legal sau vreo sedinta convocata si deci fara votul membrilor, ca in 18 martie sa fie organizate alegeri interne in cadrul PNL Sighisoara. Data a fost aleasa dupa ce, cu o saptamana in urma Stefan Moldovan a avut naivitatea sa le spuna celor „de la judet” ca din 15 martie se va afla, pentru 10 zile, in Germania!...

Stefan Moldovan a refuzat sa faca vreo referire concreta la acest scandal, care va rupe in doua PNL Sighioara, declarandu-ne doar ca „voi face declaratii la momentul potrivit”, fara sa nege insa ca in organizatie exista o stare de tensiune, care se amplifica de la o zi la alta.

Campania electorala interna a fost deja demarata, iar sursele noastre din filiala liberala sighisoreana ne-au informat ca anumite persoane din anturajul lui Bindea au oferit bani liceenilor de la „Joseph Haltrich” pentru a se inscrie in partid si a participa la adunarea generala din 18 martie.

Dupa cum se prezinta actualmente lucrurile, gasca Bindea -Nicolaescu (- Hutanu - Ciuca) vor sa puna mana cu orice pret pe una din cele mai puternice filiale liberale din judetul Mures.

Chestia e doar ca ei nu au inteles faptul ca Stefan Moldovan, fost membru PD, se bucura de simpatia oamenilor pentru ceea ce a realizat si cum se comporta in comunitate si nu pentru ca este inregimentat in partidul liberal.

Ca hazul sa fie si mai mare, trebuie sa mai aflati si ca gasca Bandea-Nicolaescu (Hutanu - Ciuca) fac eforturi disperate sa-l atraga in tabara lor pe PSD-istul Constantin Stefanescu, fostul primar PUNR care, dupa ce si-a pierdut scaunul in 2000, a intrat in PSD si care actualmente se tine cu greu in urma PSD-istului Dorin Danesan, actualul primar.

Din cate am reusit sa mai aflam, PSD-istul Stefanescu ar fi „asul din maneca” al deputatului liberal Eugen Nicolaescu, pentru viitoarea candidatura liberala la functia de primar al Sighisoarei, optiune ce a provocat doar tensiuni in filiala sighisoreana.

PSD-istul Constantin Stefanescu stie insa ce esec l-ar paste daca s-ar urca in barca liberala, astfel ca deocamdata, se pare ca ezita sa paraseasca partidul de guvernamant. Se mai pare si ca pe acesta nu il prea trage inima sa devina liberal pentru ca e constient de esecul care l-ar paste daca ar face acest pas.

Sighisorenii isi aduc aminte de „epoca Hutanu” si de teroarea instaurata de acesta in perioada in care era seful Garzii Financiare. De asemenea, majoritatea sighisorenilor de rand, nu apreciaza atitudinile feudale si comportamentele abuzive ale traficantului de combustibil Eugen Bindea.

Conform ultimelor studii de piata, liberalii nu vor inregistra un scor prea stralucit in Sighisoara, PSD-istul Constantin Stefanescu riscand astfel sa piarda si putinul pe care il mai are. Mai mult chiar, fostului primar de Sighisoara nu i se deschid perspective nici cu ocazia alegerilor generale, locurile de pe listele PNL fiind ocupate.

Cum pana la alegerile din 18 martie, din filiala sighisoreana, mai sunt doar cateva saptamani, vom vedea daca PSD-istul Stefanescu va trece in tabara liberala. Si mai ales, vom vedea daca filiala sighisoreana ii va acorda sprijinul in defavoarea actualului presedinte Stefan Moldovan, - fapt ce, intre noi fie vorba, pare greu de crezut.

Oricum electoratul sighisorean nu ar mai intelege nimic si sunt slabe sanse ca sa para credibila o candidatura pe listele PNL, a unuia care a fost in PSD pana nu de mult.

Nota red: Probabil ca e necesar sa amintesc cine este liberalul Eugen Bandea sau tizul sau, deputatul liberal Eugen Nicolaescu! E simplu; primul e individul care s-a ascuns in interiorul partidului liberal, ca sa nu fie ajuns de bratul legii pentru afacerile sale necurate din celebrul caz „Cambus” iar Nicolaescu e deputatul care i-a tinut in brate pe coruptii celebrii „cu care se mandreste” judetul Mures, ca Hutanu, Ciuca, Bandea &Co. , deputat care, ca sa abata atentia opiniei publice de la coruptii sai, de cate ori vine in judet, prefera sa atace PSD-ul, cu motiv sau fara, in conferintele sale de presa, in speranta ca lumea va uita de mizeria pe care domnia sa o cocoloseste! Culmea ironiei e faptul ca acum, in prag de alegeri locale, are nevoie de oameni tocmai din PSD, ca sa-i spele imaginea in fata electoratului. Nu-i de rasu’ curcilor?