Cateva kilograme de multumiri, 21 de metri de declaratii de dragoste, sase metri patrati de recunostinta. Nu e gluma, nici un exemplu din Cartea Recordurilor, ci un ...martisor oferit ieri unui om adoptat de municipiul Bacau.

Andre Muit, presedintele Asociatiei „Betania“ a fost anuntat de catre Ion Fercu, directorul Grupului Scolar „Ion Borcea“ Buhusi, ca pe 1 Martie va veni sa-i prezinte un nou proiect. Nimic neobisnuit. In loc de o noua cerere de finantare, insa, presedintele olandez, a primit ca martisor o scrisoare de multumire, care ar putea sa intre chiar in Cartea Recordurilor.

Din partea Betaniei, grupul scolar buhusean a primit de-a lungul timpului finantare pentru trei proiecte, un gest important pentru institutie si care merita, au considerat beneficiarii, si o multumire pe masura. Delegatia buhuseana, formata din Ion Fercu, director, Liliana Radovici, director adjunct, si reprezentantii elevilor, Ioana Ciubotaru (clasa a XII-a C) si Cristina Beruica (clasa

a XI-a A), i-a inmanat presedintelui Andre Muit un mega plic, sigilat cu un martisor simbolizand o moara de vant, care continea o scrisoare de dragoste si de multumire, semnata de toate cadrele didactice ale Grupului Scolar „Ion Borcea“ si de toti elevii.

Scrisoarea, intr-o formula grafica exceptionala, are 61 de metri lungime (daca pui foile cap la cap), sase metri patrati, cateva kilograme bune si poarta semnatura a 1200 de persoane.

In afara de cele 1200 de semnaturi, asezate pe pagini ilustrate cu fotografii cu Andre Muit, mesajul cuprinde si un text tradus in trei limbi diferite: in limba olandeza, romana si engleza, fiecare versiune scrisa pe steagul tarii al carei grai il poarta. Primele cuvinte pe care le-a rostit Andre Muit, cand s-a dumirit asupra a ceea ce se intampla au fost: „E fain, fain.

N-am mai vazut asa ceva niciodata“. Cei care au aflat de aceasta scrisoare semnata de 1200 de persoane au spus in gluma ca Andre Muit ar putea, cu atatea semnaturi, sa candideze linistit la fotoliul de primar al Buhusiului. In afara de scrisoare, cel care ofera mereu daruri a mai primit si o moara de vant din lemn, care sa-i aduca aminte de casa.