Dupa doua luni de munca, FCM Bacau se apropie de primul examen. Examinatorul, Gloria Bistrita, este unul sever. Mai putin prin prisma locului din clasament si mai mult prin prisma traditiei. In cele noua meciuri directe disputate pana acum la Bistrita, Gloria nu a cedat bacauanilor decat un punct.

"Speram sa spargem gheata si sa obtinem prima victorie extrerna contra Gloriei", a declarat Ionut Lupescu, aflat inaintea debutului sau ca antrenor intr-un joc oficial. In cele doua luni de pregatiri, Kaiser-ul a experimentat mai multe sisteme de joc. A aruncat un ochi spre un ofensiv 3-4-3 in chiar primul joc de antrenament. A testat si arhi-cunoscutul 3-5-2.

In ultimele zece minute ale ultimului joc de verificare, contra Ceahlaului, a luat pulsul unui 4-2-3-1. In rest insa, s-a incredintat sistemului 4-4-2. Mai mult ca sigur, sistemul pe care il vom vedea in acest retur, chiar daca Lupi se ascunde indaratul lui "s-ar putea" si "mai vedem". In vederea returului, FCM Bacau nu schimba doar sistemul. Este si o noua echipa.

Cu noii veniti Prunea, Goian si Gorga, cu recuperatii Ciobanu si David. Hai sa vedem cum ar putea arata primul "unsprezece" al Bacaului in jocul de la Bistrita, tinand cont ca Lupescu a declarat: "In proportie de 80 la suta, m-am hotarat asupra formulei de start".

Apararea. Porneste cu un mare avantaj: doar cinci goluri primite in zece partide de verificare. Media e de un gol la doua jocuri. {i asta dupa ce in tur, defensiva FCM-ului a fost una din "cenusaresele" Diviziei A, cu 27 de goluri incasate. Prunea da siguranta, iar aducerea lui Goian reprezinta un transfer intelept. Fundasii de margine se stiu: Apostol pe dreapta si Ganea pe stanga.

Semnele de intrebare vizeaza perechea de fundasi centrali. R. Ciobanu a fost scos din cursa din cauza unei lombo-sciatice. Raman Goian, Baciu si David. Primul tocmai a fost recuperat dupa o entorsa, Baciu nu a stralucit in Antalya, iar David, care vine puternic din urma, plateste tribut lipsei de experienta.

Mijlocul. Este clar ca la Bistrita se va juca cu doi mijlocasi centrali si nu cu un "inchizator" si un "regizor". Favoriti: Trofin si Lovin. "In conditiile unui teren greu, am nevoie de doi jucatori cu forta, cu potenta". Pe benzi ar putea fi postati Andrei Cristea si Gorga.

"Daca vom intalni Gloria pe un teren la limita practicabilitatii, vom miza mult pe jucatorii de banda si pe centrarile acestora. Lucru care, din pacate, impotriva Ceahlaului, nu s-a prea vazut", a precizat Kaiser-ul.

Atacul. Se profileaza perechea Cursaru-Ciocoiu. Presedintele Chivorchian a "sponsorizat" din plin acest duet prin declaratiile date ("e un cuplu care va da fiori"), in timp ce Lupescu a scos si el in evidenta calitatile celor doi. In pregatiri, Ciocoiu a fost un adevarat lider, impresionand inclusiv prin spiritul de sacrificiu, in timp ce Cursaru si-a redobandit pofta de gol.

Daca vrea sa castige la Bistrita, FCM Bacau va trebui nu doar sa se inchida bine si in aparare, ci sa si inscrie. Cu un cuplu Cursaru-Ciocoiu in zi fasta, "batranul" portar al Bistritei, Costel Campeanu, va avea mari probleme.