De trei ani, deputatul liberal Valeriu Gheorghe se chinuie sa puna mana pe SC AGRO NOVA Racaciuni. Asociatia salariatilor AGRO NOVA se infiintase in baza OG 88/1997, iar prin Sentinta Civila 56/1999 i s-a acordat personalitate juridica. In luna aprilie 2000, societatea a fost nominalizata de Ministerul Agriculturii printre cele cinci societati comerciale propuse pentru privatizare.

La recomandarea conducerii DGAIA Bacau, in mai 2001, AGRO NOVA o angajeaza pe post de inginer zootehnist pe Rodica Gheorghe, sotia deputatului si presedintelui PNL Bacau, Valeriu Gheorghe, fiind primita in randul membrilor asociatiei PAS AGRO NOVA.

Inginerul Rodica Gheorghe a depus cererea de subscriere in ziua termenului limita de 20 XI 2000, data la care 68, 53 la suta din actiuni au fost distribuite membrilor fondatori. Pe 19 decembrie 2000, PAS a semnat contractul de vanzare - cumparare de actiuni cu Ministerul Agriculturii. Din cauza unor absente repetate de la serviciu, Rodica Gheorghe a fost concediata.

Tupeul acesteia a ajuns pana acolo incat, desi nu mai era salariata societatii, a depus la ADS in numele PAS AGRO NOVA Racaciuni, in contul Agentiei, suma de 423 630 000 lei, reprezentand contravaloarea unui pachet de actiuni din graficul de esalonare prevazut in contractul aferent anilor 2002 si 2003, termenul scadent fiind pe 31 decembrie 2003! Pentru a se vedea stapani pe AGRO NOVA, sotii

Gheorghe au dat in judecata de 29 de ori societatea, pierzand 27 de procese.

Acuze la adresa lui Valeriu Gheorghe Deputatul liberal Valeriu Gheorghe a fost acuzat de administratorul SC AGRO NOVA Racaciuni, Petrisor Olteanu, ca vrea cu orice chip sa puna mana pe societatea respectiva, fortand chiar caile legale.

Asupra conducerii AGRO NOVA au existat puternice presiuni, deputatul Valeriu Gheorghe cerand conducerii sa-i preda unitatea in schimbul sumei de 1,2 miliarde de lei cash! Disputa a ajuns pe masa Curtii de Apel Bacau. Desi detine doar 27.643 actiuni, Rodica Gheorghe sustine ca are 71 273, pe care le-a platit si le-a cumparat ca urmare a cererii de subscriere si ar detine pachetul majoritar.

Curtea de Apel Bacau s-a pronuntat in ceea ce priveste apelul introdus de Rodica Gheorghe, sotia cunoscutului deputat PNL, Valeriu Gheorghe, impotriva sentintei civile 2404 pronuntata de Tribunalul Bacau sectia comerciala, pe data de 20 ianuarie si l-a respins ca nefondat.

S-a apreciat ca sustinerile Rodicai Gheorghe referitoare la limitarea dreptului sau de subscriere de catre AGRO NOVA sau cele privind existenta calitatii sale de asociat in momentul formularii cererii nu au nici o relevanta pentru justa solutionare a cauzei. Contactat telefonic, Valeriu Gheorghe ne-a declarat ca nu s-a hotarat inca daca va ataca decizia Curtii de Apel.