Ce vom face? Incotro o vom apuca? Vom mai juca pentru FC Onesti?“. Sunt doar cateva intrebari pe care fotbalistii onesteni si le-au pus in fiecare zi de cand si-au reluat pregatirile. Ceea ce plutea in aer de o buna bucata de vreme s-a adeverit in cele din urma: FC Onesti s-a retras din campionatul Diviziei B.

E o solutie de compromis, singura care ar evita desfiintarea echipei si, implicit, ajungerea in campionatul judetean. Neprezentandu-se la primele doua meciuri din returul Diviziei B, FC Onesti va fi retrogradata automat in Divizia C. Decizia de a nu se prezenta la jocurile din returul Diviziei B a fost luata de conducerea clubului miercuri seara.

Jucatorii au primit dezlegari in alb pana la vara, atunci cand vor reveni la gruparea de pe Trotus. Stadionul va fi conservat pentru cel putin trei luni, pe gazon urmand sa dispute o miuta doar pasarile. „Nimeni din Onesti nu a vrut, ori nu a putut sa ajute echipa“ Toate incercarile mai marilor de la FC Onesti de a gasi pe cineva care sa sprijine echipa au fost sortite esecului.

Practic, nimeni din urbea de pe Trotus nu a vrut, ori nu a putut sa ajute formatia care aduna alta data cateve mii bune de spectatori in tribune, pe vremea cand la Onesti veneau Chivu si ceilalti jucatori exponentiali ai Romaniei. Miercuri, fotbalistii ramasi pana la acea vreme la echipa au efectuat ultimul antrenament.

Fiecare dintre ei a plecat sa-si caute o echipa la care sa joace pana la finalul acestui sezon. Si antrenorul Emil Vladut, care a crezut pana in ultimul moment in redresarea financiara a echipei, a parasit Onestiul. Desigur, cu regrete, dupa ce reusise sa aduca echipa pe un drum bun. Practic, in aceasta iarna, echipa a avut mai multe socuri.

Primul s-a produs la reunirea lotului, atunci cand jucatorii au fost instiintati ca primul apel pe acest an se amana din lipsa conditiilor materiale. A urmat apoi un al doilea soc, concretizat prin refuzul mai multor fotbalisti de a se antrena si a culminat cu neprezentarea echipei la cateva jocuri amicale.

O saptamana intreaga, elevii lui Emil Vladut s-au prezentat doar la stadion, fara sa se antreneze. Au revenit la sentimente mai bune si s-au pregatit pentru doar doua zile, in momentul in care se preconiza ca echipa sa fuzioneze cu divizionara C, CS Botosani. Totul s-a dus de rapa ieri, cand a fost anuntata oficial desfiintarea echipei.

„A fost un vis frumos care s-a transformat intr-un cosmar“

La inceputul actualului sezon competitional, FC Onesti si-a propus ca obiectiv promovarea in Divizia A.

Pentru acest lucru, cei de pe Trotus si-au adus antrenor cu nume (Gheorghe Poenaru), si-au completat lotul cu fotbalisti de valoare si, cel mai important lucru, au umplut visteria clubului, gratie sprijinului considerabil venit de la RAFO, dar si dinspre cativa potenti oameni din Onesti. A fost un vis frumos, realizabil intr-un anumit moment.

Dupa ce posibilitatile de finantare a echipei au disparut, visul s-a transformat intr-un cosmar. Un cosmar pe care onestenii nu-l vor putea uita prea curand. Nu ne vom mai prezenta la meciurile din B. Trist, dar adevarat. Am ales o solutie de compromis pentru a mai salva ceva din istoria acestei echipe care a evoluat si in Divizia A.

Neprezentarea in Divizia B era singura solutie pentru a nu o lua de la capat direct din campionatul judetean“

Marcel Bujor, directorul sportiv al FC Onesti

Era o decizie previzibila, desi am refuzat sa cred acest lucru. Nu cred ca pentru trei luni Primaria nu ar fi gasit fondurile necesare continuarii activitatii. Domnul primar Lemnaru are un exemplu la 50 de km distanta, in persoana domnului Sechelariu, care s-a implicat efectiv in sprijinirea echipei FCM Bacau“

Emil Vladut, ex-antrenorul lui FC Onesti