Politistii olteni s-au vazut nevoiti sa faca uz, la greu, de armamentul din dotare, in acest week-end, in incercarea de a pune mana pe doua bande de spargatori. Mai mult, intre fortele de ordine din Scornicesti si hotii din Potcoava s-a purtat un adevarat razboi, sambata dupa-amiaza.

Subofiterii de Politie au fost atacati in timp ce incercau sa perchizitioneze locuinta unui anume Radu Alexandru, despre care existau informatii ca ascunde bunuri furate de spargatorii din zona. Unul dintre oamenii legii a fost ranit, fiind lovit cu un scaun in cap, ceilalti politisti fiind, la randul lor, amenintati si loviti cu pietre sau alte obiecte contondente.

Subofiterii au tras numeroase focuri de arma, in semn de avertisment, insa in zadar. Nici macar interventia "mascatilor" nu i-a putut potoli pe localnicii adunati in numar mare sa-l sprijine pe Radu Alexandru. Situatia a fost detensionata abia dupa interventia a zeci de jandarmi si politisti.

Interventia in forta a dus la retinerea a doua persoane care sunt acuzate de ultraj: Radu Alexandru, de 41 ani si Toma C., de 26 ani, ambii din comuna Potcoava.

Subofiterii de Politie decisesera sa perchezitioneze casa lui Radu Alexandru dupa ce aflasera ca doi binecunoscuti spargatori locali - Ion B., 32 ani si Tiberiu B., 33 ani - ascunsesera bunuri furate acolo. Cei doi fusesera surprinsi, sambata dimineata, in jurul orei 4, in timp ce spargeau un magazin din Scornicesti, dar reusisera sa fuga, in pofida focurilor de arma trase de politisti.

Si politistii severineni s-au vazut nevoiti, vineri seara, sa faca uz de armamentul din dotare, in incercarea de a prinde trei hoti. Acestia furasera aproape o jumatate de tona de combustibil petrolier, in momentul in care au fost surprinsi de Politie. Oamenii legii au reusit sa-i retina pe doi dintre ei - Milica-Marius P., 21 de ani si Ionel Aurel V.

Cristian Vasilcoiu, OPINIA OLTENIEI

, 24 de ani -, insa Marian T (36 de ani) a disparut in noapte. Politia continua cercetarile si pentru prinderea acestuia din urma