Sediul filialei doljene a Partidului Democrat a fost calcat de hoti, inca neidentificati, in noaptea de marti spre miercuri. Conducerea partidului banuieste ca este vorba despre “spionaj politic”, din moment ce hotii nu au furat nici un obiect de valoare ci doar hard-diskurile computerelor.

Componentele respective, trei la numar, au fost demontate din computere intr-o toaleta din sediu si intr-un birou care nu are fereastra la strada. Hotii au patruns in cladirea situata in centrul orasului, in imediata apropiere a primariei, prin fortarea yalei cu un levier.

Vicepresedintele PD Dolj, Marian Jean Marinescu, declara ca pe hard-diskurile disparute erau stocate informatii privind strategia electorala a organizatiei, listele de candidati si cele cu reprezentantii partidului la sectiile de votare.

Fostul prefect Marinescu, de altfel si candidatul PD la Primaria Craiovei, declara ca furtul nu va afecta, in nici un fel, modul de desfasurare a campaniei electorale, chiar daca refacerea bazei de date va dura ceva timp.

Sesizata ieri dimineata, Politia doljeana a demarat o ancheta, in vederea identificarii si pedepsirii hotilor, dar si recuperarii bunurilor furate.

Ofiterul care coordoneaza cercetarile, comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului Investigatii Criminale al IPJ Dolj, a evitat sa comenteze supozitiile conform carora ar fi vorba de “spionaj politic”, limit~ndu-se la a declara ca “cercetarile continua”.