Seful Departamentului Actualitate al cotidianului regional “Opinia Olteniei” a fost impiedicat sa participe, ieri, la conferinta de presa sustinuta la sediul Camerei de Comert si Industrie Oltenia, de catre ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Wilfred Gruber. Angajatii CCIO au motivat ca ziarista Ramona Olaru nu a fost acreditata pentru eveniment.

Numai ca, acreditarile pentru mass-media au fost aprobate de presedintele CCIO, Gheorghe Albu, dupa bunu-i plac. Gestul lui Albu a survenit numeroaselor critici care i-au fost aduse, in ultima perioada, in presa locala, de catre Ramona Olaru.

Chestionat cu privire la incident, prefectul de Dolj, Ion Calin, a catalogat gestul conducerii CCIO ca fiind “un abuz” si “o prostie”. “Este un abuz din partea Camerei de Comert sa ingradeasca accesul unui ziarist la o conferinta de presa. Domnul Albu nu are nici un drept sa procedeze asa, indiferent de la ce publictie ar proveni un ziarist.

Este o prostie din partea cuiva sa limiteze accesul unui ziarist la orice conferinta de presa, dar mai ales la una de o importanta ca aceasta”, a mai declarat prefectul Calin.