Un ultim bilant, din pacate tot provizoriu, indica cinci doljeni in "trenurile mortii" care au explodat in Madrid. Craioveanul Alin Sorinel Stuparu, ce are 24 de ani, a fost, initial, dat disparut si catalogat drept cetatean bulgar.

Colegii de camera romani ai tanarului craiovean s-au solidarizat si, impreuna cu iubita sa, Stefania Lacatusu, au reusit sa-l gasesca printre persoanele internate in Spitalul Gregorio Marañón. Alin Sorinel Stuparu este, insa, grav ranit, si se afla in coma.

Mama sa, Verona Stuparu, 50 de ani, urmeaza a pleca, astazi, catre Spania, costurile deplasarii fiind suportate de Primaria Craiova, iar pasaportul fiindu-i intocmit in regim de urgenta. Sorinel Stuparu se afla in Spania din luna decembrie a anului trecut si muncea, impreuna cu mai multi romani, in constructii.

Craioveanul locuia cu iubita si colegii sai in aceeasi casa, intr-o suburbie a Madridului.

Despre Daniela Ciurea nu se stie, insa, mai nimic. Tanara craioveanca a fost si ea data, initial, disparuta, dar se pare, totusi, ca ar fi internata tot intr-un spital madrilean. Rudele din Craiova ale tinerei au fost de negasit, in ultimele zile.

Celor doua victime li se adauga craiovenii Razvan Cataneanu si Sorin Padureanu, dar si bailesteanul Irinel Dadiv Soceanu. Singurul, dintre cei cinci, care se afla in afara oricarui pericol este Razvan Cataneanu.

"S-au unit toti romanii si l-au cautat peste tot"

"Nu s-au dus (Alin Sorinel Stuparu si prietena sa, Stefania Lacatusu – n.r.) de drag, acolo, mama! Au plecat din cauza saraciei asteia. M-am imprumutat si i-am dat bani de drum. Prietenii lui stiu ca eu sunt bolnava rau si nu vor sa-mi spuna nimic. Imi zic doar ca e bine, la telefon, dar cand le zic sa mi-l dea sa vorbesc cu el, nu stiu ce scuze sa mai gaseasca.

Nu-i condamn: stiu ca sunt bolnava si le e frica sa nu fac vreun infarct, de aia nu-mi spun adevarul. Ce copil e, mama! De doua ori pe saptamana ma suna sa-mi spuna ca stau linistita, ca el e bine si ca ii e dor de mine si de tata-sau. Ultima data m-a sunat pe 8 Martie, seara, sa-mi spuna La multi ani! Doua zile n-am stiut nimic. Abia aseara (sambata - n.r.) ne-a sunat prietena lui, Stefania si ne-a spus ca l-au gasit in spitalul ala. S-au unit toti romanii si l-au cautat peste tot", spune, disperata, Verona Stuparu, mama lui Alin Sorin.