Vineri, 12 martie, la Clubul « Friends » din Timisoara a fost lansat programul Academiei de Advocacy intitulat « Alianta antreprenoriala: responsabilitate si dezvoltare in Regiunea V Vest ».

Prin aceasta se doreste responsabilizarea senatorilor si deputatilor din Timis fata de interesele stringente ale mediului de afaceri dat fiind faptul ca intre declaratiile acestora si activitatea lor propriu-zisa exista de multe ori o diferenta frapanta.

Programul este sustinut de Ambasada Olandei la Bucuresti si incearca sa suprapuna cuvintele si faptele, prezentand obiectiv activitatea senatorilor si deputatilor timiseni relevanta pentru dezvoltarea sectorului privat. In acelasi timp, aceasta initiativa incearca sa-i convinga pe candidatii din alegerile din noiembrie 2004 sa tina seama de nevoile reale si de aspiratiile comunitatii de afaceri.

Academia de Advocacy va pregati pana la declansarea campaniei electorale rapoarte lunare de monitorizare si cate un raport pentru anul 2002 – 2003 (anul adoptarii codului Muncii si a Codului Fiscal).

Raportul monitorizeaza activitatea direct legata de dezvoltarea economica si in special in ceea ce priveste sustinerea sectorului privat a 10 deputati si patru senatori care reprezinta judetul Timis in Parlamentul Romaniei.

Acestia sunt: Petru Andea (PSD), Ovidiu Branzan (PSD), Hildegard-Carola Puwak (PSD), Alexandru Sassu (PSD), Ludovic Mardari (PRM), Gheorghe Pribeanu (PRM), Octavian - Mircea Purceld (PRM), Viorel - Gheorghe Coifan (PNL), Ovidiu - Virgil Draganescu (PNL), Tiberiu Toro (UDMR), Viorel Matei (PSD), Valentin Dinescu (PRM), Ion Marcu (PRM) si Ion - Paun Otiman (PNL).

In raport sunt descrise activitatile din perioada 2 - 27 februarie 2004. Documentul se bazeaza pe informatiile publice disponibile, dar si pe informatiile puse la dispozitie nemijlocit de deputatii si senatorii monitorizati. Pe langa acestea sunt monitorizate si surse media.

Versiunea detaliata a primului raport se poate accesa pe site-ul Academiei de Advocacy (www.advocacy.ro).