Moment de reculegere organizat cu mare valva la Prefectura Dolj, in memoria victimelor carnagiului de la Madrid. Numai ca, din pacate, administratia doljeana nu putu rata (nici macar) acest moment, pentru a se umple de… “respect”. Oficialii doljeni ramasera de caruta si tinura momentul de reculegere la ora 14, nu 13, asa cum o facu restul tarii.

Prefectul de Dolj, Ion Calin, lasa sa se inteleaga ca de vina ar fi oficialii de la Capitala, care schimbara ora in ultimul moment, dar “uitara” sa mai anunte si in teritoriu.

Realitatea fu, insa, alta: decalajul era anuntat inca de la ora 11, pe toate canalele media posibile si imposibile, numai ca, “ocupati pana peste urechi”, oficialii olteni n-avura timp sa se informeze. |ntr-un final, vorba ’ia: “Mai important este gestul decat sincronizarea!” - tinu sa comunice prefectul Calin.

Tot cam asa se intampla si pe la Prefectura judetului Olt. Cat despre populatie, lumea nici nu stiu daca si cand se tinu vreun moment de reculegere.

Onoarea oltenilor fu, totusi, salvata de angajatii catorva societati cu capital partial sau integral privat, in general banci, care avura grija sa tina momentul de regulegere la ora 13. (Cristian Vasilcoiu)