Aflat intr-unul din vagoanele pulverizate de explozie in atentatul de la 11 martie din Spania, Lorin Ciuhat din Moinesti a scapat cu viata ca prin minune. El este insa internat intr-un spital din Madrid cu rani la cap si piept. Explozia i-a afectat si timpanele. La capataiul sau vegheaza de cinci zile sotia si cele doua fiice.

Lorin Ciuhat este primul (speram sa fie si ultimul) bacauan identificat printre ranitii in atentatul terorist din 11 martie de la Madrid. El este din Moinesti si se afla la aceasta data internat in spitalul Gregorio Maranon. Starea lui este una buna (daca se poate aprecia in acest fel starea in care se afla un ranit, n.r.).

Are lovituri la cap, piept si are afectate timpanele iar initial a avut probleme si la caile respiratorii. Lorin Ciuhat nascut in 1963 in comuna Poduri este casatorit si are doua fetite. La sfarsitul anului 2002 a plecat la munca in Spania. La aproximativ o luna dupa aceea sotia sa Luminita, impreuna cu cele doua fete, Andreea de patru ani si Alice de 14, ani au ajuns si ele in Spania.

La Madrid, familia de bacauani a incercat sa-si gaseasca rostul. Lorin lucra pe santier ca sudor iar Luminita ca menajera. Cele doua fete au fost inscrise la scoala, respectiv, la gradinita. Totul mergea bine insa a venit 11 martie si viata lor a luat o turnura tragica. Plecat spre locul de munca Lorin a ajuns la spital. El se afla chiar intr-unul din vagoanele care a sarit in aer.

In zilele care au trecut de atunci familia vegheaza la patul sau. Abia si-au gasit timp sa linisteasca familia din Romania. „La doua zile a sunat Alice, nepotica mai mare, cu fata noastra am vorbit abia ieri (duminica-14 martie, n.r.). Am vorbit foarte putin. Nu stiu prea multe amanunte“, ne-a spus socrul lui Lorin, Costica Gavrila din Onesti. „Dumnezeu ne-a salvat ginerele.

A fost chiar in vagonul pulverizat de explozie. Cel de langa el a murit. De cand au plecat, noi ne-am rugat permanent pentru ei, si seara si dimineata, sa-i fereasca Dumnezeu de necazuri“, ne-a mai dezvaluit din putinele amanunte pe care le-a auzit si el de la fiica si nepotica sa la telefon.