Sapte jandarmi craioveni se afla, de cateva zile, "in bataia pustii", in provincia Kosovo. Pe langa acestia, in Kosovo se afla si fiul generalului de brigada George Velicu, comandantul Comandamentului de Jandarmi Teritorial (CJT) Craiova, capitanul Marius Velicu.

Generalul de brigada Velicu a confirmat, ieri, ca in Kosovo "se trage in stanga si-n dreapta", dar ca, pana in prezent, nici un jandarm roman nu a fost ranit. "Am vorbit si aseara (miercuri – n.r.) si astazi (joi – n.r.), la ora 11, cu fiul meu. Se trage in stanga si-n dreapta, dar in randul alor nostri nu existau, pana azi (joi – n.r.

) la ora 11, probleme", a declarat, ieri, comandantul CJT Craiova. Capitanul Marius Velicu este angajat al Comandamentului de Jandarmi Bucuresti, neaflandu-se in subordinea tatalui sau.

Jandarmii craioveni au ajuns in Kosovo in doua transe, pe 19 februarie, respectiv 5 martie 2004, inlocuindu-si alti colegi care petrecusera un an in aceasta provincie. Ei fac parte din trupele de mentinere a pacii KFOR si sunt, momentan, dislocati in zona Kosovo-Pristina. (Cristian Vasilcoiu)