In timpul conferintei de la Iasi, in care a lansat candidatura lui Vasile Lupu la functia de primar al orasului din partea partidului AP, Emil Constantinescu a acuzat PSD de coruptie si degradare a vietii politice romanesti. Victor Ponta de cand a intrat in PSD “a inceput sa minta, sa nu spuna adevarul, reusind astfel sa se degradeze”.

Discursul fostului presedinte al statului a fost unul pro european tinand sa aminteasca ca “nu Uniunea Europeana are nevoie de noi, ci noi avem nevoie de Uniunea Europeana”. Solutia este bineinteles Actiunea Populara care “ofera o viziune noua, o viziune care se poate constitui in realitate alaturi de niste oameni drepti”.

Emil Constantinesu considera ca “AP este un proiect de lunga durata. Un proiect construit pentru 2 decenii", si care are menirea sa aduca solutii la actualele probleme ale romanilor.

"Romania se afla intr-o criza profunda”

Presedintele Actiunii Populare spune ca “stam in fundul gropii si ne ametim ca avem vreo sansa” sa intram in grupul tarilor europene. De asemenea acuza actualul Guvern de incompetenta: “UE se preocupa mai mult de soarta romanilor decat actualul Guvern".

In timpul conferintei atat Emil Constantinescu cat si Vasile Lupu au tinut sa aminteasca de actualele scandaluri de coruptie, care sunt strans legate de guvernarea PSD.