Ieri dimineata, in jurul orelor 5.00, lucratorii Postului de Politie Transporturi Feroviare (TF) Suceava au fost sesizati despre existenta unui cadavru sectionat pe una din liniile ferate din zona pasarelei de la Itcani. Macabra descoperire fusese facuta de catre unul dintre locuitorii din zona, care, la acea ora, se indrepta spre serviciu.

La fata locului, politistii au gasit cadavrul unei tinere taiata practic in doua de rotile unui tren. Desi imaginile erau de-a dreptul infricosatoare, in scurt timp, in zona s-au strins zeci de curiosi, care nu s-au lasat dusi decit la interventia politistilor de la TF.

La solicitarea politistilor suceveni, in scurt timp si-a facut aparitia si un procuror criminalist, si asta deoarece, in cauza, exista si suspiciunea comiterii unei fapte penale. Daca era vorba despre o sinucidere sau nu, urmau sa stabileasca medici legisti, cadavrul tinerei fiind dus, dupa prelevarea probelor existente, la morga Spitalului „Sf. Ioan cel Nou" Suceava.

Intre timp, politistii au dat de fostul sot al victimei, care a identificat-o pe femeie in persoana numitei Liliana Curalet, in virsta de 31 de ani, din municipiul Suceava. Barbatul nu-si putea explica gestul femeii, cu atit mai mult cu cit ea era mama unui baietel minor. Zvonul a circulat repede si, in mai putin de o ora, au inceput sa apara si primele explicatii.

In urma cu trei zile, Liliana Curelet a plecat de acasa cu masina pe care tocmai o cumparase impreuna cu tatal ei. Femeia s-a dus sa-i faca rodajul, destinatia fiind o localitate din tara, acolo unde era in delegatie concubinul ei. Joi seara, in jurul orelor 22.00, tinara a revenit in Suceava, aici unde urma sa dea ochii cu tatal ei, caruia nu i-a spus absolut nimic despre intentia ei de a pleca cu masina prin tara. Din acel moment nimeni dintre apropiatii ei nu mai stia nimic din ceea ce s-a intimplat. Toti cei care o cunosteau nu puteau intelege gestul femeii.

"Daca pentru tine a meritat, eu nu pot sa mai merg inainte..."

Misterul a fost dezlegat de catre concubinul victimei, cel care le-a spus politistilor continuarea. Liliana a fost casatorita vreme de citiva ani buni, rodul casniciei ei fiind un baiat, Serban, de opt anisori. In timp ce sotul ii era plecat in Israel la munca, tinara a cunoscut un alt barbat, tot casatorit, care, la rindul lui, avea si el un copil.

Dragostea fata de acesta i-a fost fatala! Se pare ca, dupa ce Liliana s-a dus dupa acesta in localitatea unde se afla in delegatie, in interes de serviciu, intre cei doi a avut loc o cearta pe motiv ca el nu a vrut sa divorteze, cerindu-i ragaz inca un an (Liliana divortase deja de sotul ei - n.a.). Suparata la culme, tinara s-a intors inapoi spre Suceava.

De altfel, ancheta politistilor suceveni a scos la iveala faptul ca ideea sinuciderii i-a venit inca de pe drum, dovada stind faptul ca a cumparat doua plicuri de la Oradea, unde, ulterior, avea sa lase citeva ginduri de ramas bun, scrise pe hirtie, fiului si concubinului ei.

Intr-un tirziu, in noapte, si-a sunat iubitul si i-a spus doar atit: „Am lasat masina linga blocul tau! Vezi ca pe scaunul soferului sint cheile si mai este ceva pentru tine (cele doua plicuri - n.a.)". Degeaba a incercat sa o sune pe mobil... era prea tirziu. „E prea greu pentru mine tot ce se intimpla acum... nu mai am nici un motiv pentru care sa traiesc.

Am ajuns la limita durerii si a neputintei datorita mie si ajutata si de tine", isi incepea Liliana scrisoarea de adio catre iubitul ei. Faptul ca el nu a vrut sa faca pasul divortului a fost decisiv pentru ea: „Ai ales pentru inca un an de compromis, sa arunci totul, sa dai cu piciorul in viata care ar fi putut sa fie inainte 20-30 de ani.

Daca pentru tine a meritat, eu nu pot sa mai merg inainte. Pentru mine tu insemni insasi viata mea... fara tine, viata mea nu are nici o valoare". Printre rinduri, Liliana ii cerea concubinului ei, chiar daca ea nu mai e, sa divorteze: „lasa-ma sa fiu linistita acolo unde ma duc".

Tot ea il ruga sa-i aduca la mormint trandafiri galbeni si „sa nu mai spui niciodata "Te Iubesc"". La fel de emotionanta e si scrisoarea catre fiul ei, Serban, in care a lasat si un lantisor de aur cu medalion. Il roaga pe acesta sa fie cuminte si, desi a vorbit-o de rau, sa fie alaturi de tatal sau: „Orice ar fi, mama va fi cu sufletul si cu inima alaturi de tine.

Indiferent de ce-ai facut, sa stii ca mama te-a iubit cel mai mult... te iubesc si sper sa ma ierti!". Politistii TF Suceava Nord au stabilit ca femeia si-a gasit sfirsitul sub rotile unui accelerat Bucuresti-Suceava Nord, care tocmai era manevrat in grupa tehnica pentru salubrizare.

Fiind noapte si deoarece manevrantii erau in penultiumul vagon, ultimul fiind de Posta, nimeni nu a putut-o observa pe femeia intinsa pe calea ferata.