Tragedie la marginea unei paduri situate intre comunele doljene Verbita si Orodel. O femeie si-a pierdut viata, duminica dupa-amiaza, din cauza unui infarct. Acesta a avut loc la doar cateva minute dupa ce un padurar trasese un foc de arma in plan vertical, in semn de avertisment. Padurarul a folosit armamentul pentru a determina… doua batrane sa opreasca la control.

Ana Tuca, ce are 54 de ani si este din Verbita, se afla intr-o caruta, impreuna cu Jumulea Constanta, din Orodel, cuscra sa. Calul s-a speriat in momentul in care a auzit focul de arma tras de padurarul Ionel Marinel Grigorie si a pornit-o la galop. Moment in care cele doua femei au cazut din caruta. Nici una dintre ele nu a suferit, aparent, rani grave.

Din moment ce nu furasera lemne, asa cum a crezut padurarul care a tras focul de arma, au fost lasate sa plece acasa. Numai ca, Ana Tuca a facut, dupa numai cateva minute, infarct, pierzandusi viata.

Politistii judiciaristi si procurorii criminalisti doljeni efectueaza, acum, cercetari, pentru a stabili daca padurarului Ionel Marinel Grigorie i se poate retine vreo culpa, in cazul decesului femeii.

Comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului Judiciar al IPJ Dolj, precizeaza ca, din cercetarile efectuate pana in prezent, nu reiese ca ar exista vreo legatura de cauzalitate intre deces si focul de arma tras de padurar. Ofiterul admite, totusi, ca padurarul s-a pripit, atunci cand a folosit armamentul, pentru a opri o caruta in care se aflau… doua batrane.

Padurarul Ionel Marinel Grigorie nu se afla la primul incident de acest gen. El a fost internat, acum cateva luni de zile, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, dupa ce a fost crunt batut de mai multi hoti de lemne din Orodel, asupra carora deschisese focul, dupa ce ii surprinsese in flagrant, transportand material furat.