Pe 23 aprilie 2002, Zaharia si Cristian Sorin Stamate au primit prin cesionare capitalul social al SC Ostrich Prod SRL Braila. Acest act aditional nu a fost inregistrat la Oficiul Registrului Comertului, insa Zaharia avea specimen de semnatura in banca inca din data de 15 aprilie 2002, cind a fost imputernicit de Florin Dragan si Claus Neagu.

In realitate, singurul care se ocupa de societate era Ciprian Zaharia.

In aceste conditii, in luna iunie 2002, in calitate de administrator al firmei, a cumparat marfa in valoare de aproximativ 50 milioane lei de la SC Matias SRL Onesti, pe care a emis patru file CEC. In momentul in care au fost introduse in circuitul bancar, filele au fost refuzate pe motivul lipsei totale de disponibil in cont. Totodata, SC Ostrich Prod SRL se afla in intedictie bancara.

Dupa refuzul bancar, Zaharia a inapoiat societatii din Onesti marfa in valoare de 10 milioane lei si a achitat pe baza de chitante peste 9 milioane lei. De asemenea, a lasat in custodie autoturismul personal, cu obligatia ca pina la data de 7 septembrie 2002 sa plateasca restul de bani.

Ulterior, Zaharia a “uitat” sa mai predea banii datorati si nici nu a incheiat vreun act pentru a lasa masina.

In cursul anului 2002, in baza contractului de vinzare-cumparare, Ciprian Zaharia, a cumparat bere de la SC Bere si Malt Robena SA in valoare de peste 80 milioane lei. Si de aceasta data a emis o fila CEC fara disponibil in cont.

Avind in vedere ca SC Ostrich Prod SRL Braila intrase in interdictie bancara, Zaharia a preluat prin cesionare de la Claudiu Carbunaru capitalul social al SC Stoica Impex SRL Braila, scopul fiind acela de a obtine instrumente de plata de la banca.

Pentru a intari convingerea reprezentantilor SC Bere si Malt Robena ca SC Ostrich va achita marfa achizitionata, in calitate de administrator al SC Scoica SRL Braila a emis doua bilete la ordin in valoare de 80 milioane lei. Ulterior, SC Bere si Malt Robena a livrat marfa in valoare de 50 milioane lei catre SC Ostrich pentru achitarea careia Zaharia a emis inca un bilet la ordin.

Cind au fost introduse in circuitul bancar, administratorul SC Bere si Malt Robena SA a observat cu stupoare ca bileteele de ordin emise de SC Scoica si cele ale SC Ostrich au fost refuzate la plata datorita lipsei de disponibil in cont.

In aceste conditii, pe 3 octombrie 2002 Zaharia a emis o noua fila CEC, apartinind SC Scoica SRL Braila, in favoarea SC Ostrich SRL Braila, pentru suma de peste 130 milioane lei.Si aceasta fila a fost refuzata din acelasi motiv.

Din verificarile politiei s-a stabilit ca pe 11 mai 2002 Zaharia a dat o noua lovitura. In calitate de administrator al SC Ostrich, acesta a cumparat marfa in valoare de 30 milioane lei de la SC Onix International Com Impex SRL Bucuresti, pe care a emis doua file CEC. Ulterior, a mai luat de la aceeasi firma marfa in valoare de peste 50 milioane lei, platita cu alte trei file CEC.

Toate cele cinci file CEC au fost refuzate la plata pe motivul lipsei de disponibil in cont. Din datoria pe care o avea, Zaharia a achitat catre respectiva firma numai 30 milioane lei.

Ciprian Felix Zaharia a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de inselaciune, fapta care a fost dovedita prin filele CEC si biletele la ordin emise desi societatile unde era administrator nu aveau nici un ban in cont. El a fost cercetat pentru inca doua fapte, insa, din lipsa de probe, a fost scos de sub urmarire penala.

Pe 22 mai 2002, Zaharia a cumparat de la SC Casa de Bohotin Bacau marfa in valoare de peste 40 milioane lei, pe care a platit-o tot cu o fila CEC care a fost refuzata la banca din lipsa de bani. Ulterior insa Zaharia a achitat societatii din Bacau datoria pe care o avea fata de acestia.

In aceeasi luna, Zaharia a cumparat marfa in valoare de 17 milioane lei de la SC Malita Prod Com SA din Bucuresti, achitata tot cu fila CEC fara disponibil in cont. Si de aceasta data, Ciprian Felix Zaharia si-a achitat in cele din urma datoria fata de societatea bucuresteana.